Om LoopKapacity

För en Hållbar Evolution!

Välkommen till LoopKapacity! Vi vill öka uppkomsten av hållbara verksamheter. LoopKapacity är är en öppen tankesmedja för kreatörer, akademiker och entreprenörer i samverkan för att utveckla idéer som leder till sysselsättning efter hållbara principer. Business as usual är inget alternativ.

Folk i allmänhet ser inte mänskliga rättigheter och miljöfrågor som en vardaglig angelägenhet om de inte tjänar pengar på det. Den ekonomiska faktorn hämmar en hållbar utveckling och det bredare engagemanget som är så viktigt. Om verksamheter för rättvisa och miljö inte genererar goda inkomster så ser inte gemene hen detta som ett sysselsättningsalternativ. Därför behöver vi hjälpas åt att skapa hållbara verksamheter som ger en trygg inkomstkälla. En hållbar utveckling är inte möjlig förrän de flestas dagliga sysselsättning är inom verksamheter grundade efter hållbara principer. Vi kan inte förvänta oss att det bara är aktivister och idealister som ska engagera sig för framtiden.

Man ser för få goda exempel på hållbara verksamheter. Det innebär att för få människor intresserar sig. Alla behöver vi tjäna pengar någonstans ifrån och är det inte från hållbara verksamheter så är det från ohållbara verksamheter.

Vision-Inspiration-Aktion

LoopKapacity vill vara en källa till kunskap, inspiration, idéer och samverkan. Vi vill uppmuntra bildanden av kapacitetsteam för att skapa bra verksamheter som stödjer en hållbar samhällsutveckling. Under kategorin -Projekt- hittar du förslag på denna typ av verksamheter. Du kan hjälpa till att göra en enkel bedömning av hur du tror projektens förutsättningar är för att skapa sysselsättning och ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar vinst. Övrigt material på bloggen är relaterad information som är tänkt att inspirera kreatörer, akademiker och entreprenörer att tänka hållbart.

Initiativtagare: Hans Carlsson 1964. Kreatör och Visionär för hållbar utveckling. Idé- och konceptutveckling, musikproduktion, grafiskdesign. Ny titel: Konceptkreatör. med hållbara mål i sikte. Skapar marknadskommunikation efter principer som bygger på medvetnare produktion och konsumtion. Frångå gammelmedia, reklam/marknadsföring och ”business as usual” genom att delta i bättre sammanhang med ständig dialog om bättre alternativ. Bolagskommunikationen har som mål att vara en accelerator för en hållbar förändringsprocess i samhället. Cirkulär samverkan för att skapa lönsamhet av hållbarhet. Försöker uppfylla alla kriterier genom sju sammanfattade utgångspunkter i LoopKapacity.

Bakgrund: Hans flyttade tillbaks till hemstaden Göteborg 1999 efter ca 10 år i Stockholm plus några år utomlands. Fast besluten att arbeta med projekt som stimulerar en omställning från ohållbara system i affärsvärlden och samhälle till långsiktigt hållbara alternativ, blir förståelsen av hur stort och förankrat motståndet är i gamla tankebanor och system trots vackra ord från beslutsfattare. Ett beklämmande uppvaknande. Det ska vara lätta att göra rätt och så är det inte. Varken på professionell eller privat nivå. 2001 påbörjas en lång resa i utforskandet om varför det inte är någon bred och kraftfull mobilisering kring verklig hållbarhet och vad man ska göra för att så ska ske.

Slutsatsen är att det behövs plattformar för samverkan. Samspelsmodellen LoopKapacity utvecklas med fokus på mötet mellan drivande kapaciteter -kreatörer, akademiker och entreprenörer med samma övergripande hållbara mål. Vi måste tjäna vårt uppehälle på att göra bra saker på ett bra sätt om vi ska vända den destruktiva produktionen, konsumtionen, industrin och affärsvärlden. 2006-2008 hölls regelbundna möten och workshops på AMP (associated media professionals) och på katapult of sweden under ledning av Ali Mohtadi Tabrizi. LoopKapacity-kärnan har bestått av Khim Efraimsson, Ali M. T, Johanna Lindkvist, Hans Sinclair och Hans Carlsson.

2012 sammanfattas LoopKapacity via denna blogg . Vi öppnar upp för allmänheten och experimentet för en öppen hållbar tankesmedja.

Målet är att tjäna inkomst, planeten och människor.

Välkommen att kommentera och tipsa om hur vi kan effektivisera vår uppgift. 

Lämna en kommentar